Och de var precis så goda som jag tänkt mig, en riktig vuxen-kaka, perfekt till kaffet. Blanda salt, mjöl, kaffepulver och kardemumma och rör ner i smör-smeten tills det blir en deg
tillsätt smör och mjölk. de gjorde sig perfekt som topping på en annars tämligen klassisk kaka. 100 g smör1 ägg1,5 dl socker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk kardemummakärnor1,5 dl mjölk1/2 dl pärlsocker1/2 dl grovhackad sötmandel8 späda stjälkar rabarberstöt kardemumma i mortel och smält smör med detta. 100 g smör
Tillsätt smör och mjöl. Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Smält smöret. Koka upp mjölken och lägg i saffran och kardemumma, låt dra några minuter. 100 gr smör. 1 tsk nystött kardemummafrö. 100 gr smör. 1 tsk nystött kardemumma
8 sticks of butter / 200 g smör. 1 tsp of cardamom / 1 tsk kardemumma. / 200 g smör. / 1 tsk kardemumma. And all of a sudden I’m at the end of my semester again
När man brynder smöret i stället för att bara låta det smälta, får man en nötaktig, lite kolaaktig smak, som gör sig väldigt bra i bakverk, kakor och glass och är också kännetecknande för en del franska bakverk, tex madeleinekaka
Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter till Eid och till vardags. Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma
Gör sedan fyllningen med smält smör, vaniljsocker, socker, havregryn och stött kardemumma. 50 g smält smör. 1 dl smält smör. 1 1/2-2 tsk stött kardemumma