Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost och fikonmarmelad
Jag slängde dessutom ner några matskedar fikonmarmelad för att göra den extra krämig och så använde jag mörk choklad av bra kvalitet (jag kunde inte hitta någon laktosfri choklad men tänker mig att ju högre kakaohalt desto mindre laktos, eller
Tryck ner pekfingret i varje kaka så att en ordentligt fördjupning bildas. fikonmarmelad. Ta ut dem och tillsätt en liten klick fikonmarmelad i hålet, toppa med en hel valnöt
Ifall det är någon därute som känner sig lite wild and crazy och kan tänka sig att byta bort sin fredagstacos mot en fredagspizza, så kommer här ett recept på en prima pizza med getost, fikonmarmelad, pinjenötter och rucola
Vi åt dom med tomatmarmelad, fikonmarmelad och goda ostar, passade perfekt. När jag tittade på Leilas program ifrån Frankrike förra veckan så blev jag så otroligt sugen på hennes rosmarinkex, dagen efter så satt jag och mumsade på dom
Mr C ska fortsätta med projekt renovering ovanvåning och jag ska ta tag i sovrummet, bädda rent och städa, kan nog bli så att en kaka åker in i ugnen också, något till fikat måste vi ha såklart
Njuts sen med chèvre och fikonmarmelad. Helgen spenderas i Valliden hos min svärmor och svärfar. Vi, läs min man och svärfar, håller på att bygga husvagnsförvaring åt oss
Lossa kakan från formen och låt den kallna. hårdost, brieost, gruyere, ädelost, vitlöksost i ask, kantarellost i ask, fikonmarmelad, päronmarmelad, lemon curd, vindruvor, jordgubbar, ananasbitar, lite blandade nötter
Baka liten kaka - Saffransbiskvier till Advent. Fikonmarmelad. Fikonmarmelad 450 gr mogna fikon 2,5 dl vatten 1 citron, saften 225 gr syltsocker Klyfta fikonen i 8 bitar
Annars kan jag tänka mig att den här kakan blir ljuvlig med ädelost och fikonmarmelad. Jag fortsatte dagen med en mjuk pepparkaka som sedan blev förmiddagsfika mitt i jobbracet
Hade helt glömt bort denna kaka. Kirppus kladdiskaka 100 gram smör 100 gram mörk choklad (använde Marabou mint 70%) 2 ägg 2 msk ljus sirap (använde mörk) 1,5 dl rårörsocker/indiansocker 1,5 dl vetemjöl ( eller spelt) 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker 1,5 krm salt 1 krm bakpulver (kokosflarn/flingor)Vispa upp äggen tillsammans med sockretSmält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret Rör samman torrvarorna i en bunkeBlanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapenRör sedan ner torrvarorna och rör slättHäll smeten i en smord form med löstagbar kant (använde brödform) Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten (hade min en aning för länge, så den blev lite torr i yttersta kanterna) Kyl kakan väl - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skäraDekorera med rostade kokosflarn, jordgubbar och pudersockerDet serverades också ostar, dadlar, fikonmarmelad, valnötter, jordgubbar