Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Här ses Charlotta och Calle/ Matrepubliken, Lotta/ Två små kök, Kim/ Tant russins bak, Gun/ Kaksmulan, Håkan/ Mårtenssons kök, Helena /Bara en kaka till
Hanna/Matarkivet, Gun/Kaksmulan, Mary och Magnus/Made by Mary, Olof och Helena/Bara en kaka till, Malin/Malins Diner, Calle och Charlotta/Matrepubliken, Sofie/Mumsfillibaba, Lotta/Två små kök, Kim/Tant russins bak (luktar bäst), Emmy/Remsans bistro och det finfina värdparet Anki och Håkan/Mårtenssons kök
Ställ formen på ett galler och låt kakan svalna långsamt i formen. Grädda i 55-60 minuter eller tills en provsticka känns torr och kakan fått vacker färg. 2 msk citronmarmelad
Har du inte lemon curd hemma kan du byta ut den mot apelsin- eller citronmarmelad. Blanda de båda mjölsorterna och sockret i matberedare eller degbunke
Bred på citronmarmelad och strö över vaniljsocker. Kavla ut degen till en avlång kaka. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 - 200° ca 30 minuter. 1 - 1 1/2 dl citronmarmelad