n lätt och frisk kaka som kommer att vara perfekt i en vacker sommar eller vårdag även om just nu är det vinter i Sverige och snön bara vräker ner över Stockholm
Strö över mandelspånen. Goda blåbärsmuffins med kokossocker, citron och kardemumma. Älskar kombinationen citron och kardemumma, som gör dessa muffins extra goda
Strö på mandelspån och råsocker. Plommonkaka med mandel, citron och timjan. Hade några överblivna plommon kvar som inte hamnat i syltburkarna och eftersom jag har så svårt att kasta bort goda ting bestämde jag mig för att baka en plommonkaka
Och är man på jakt efter blåbärskaka ska man absolut kolla här. Själv tyckte jag den var lite för söt, men så hade jag snålat in på citronskalet också eftersom det kan dränka de andra smakerna ibland
Bred ut det till en 20 cm stor kaka. Koka päronen med socker, vatten, vanilj och citron tills de är mjuka, ca 5 min beroende på sort och mognad. Koka upp socker, vatten och citron i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min. 35 g mandelspån. 1 citron. 1 tsk citronsaft
Rör i vetemjölet blandat med bakpulver och rivet citronskal. Strö över flagad mandel och grädda kakan mitt i ugnen, ca 40 minuter. 1 st citron. 50 g mandelspån