Biscotti tycker jag nämligen är den utlimata kakan. 100 g mjukt smör2 dl socker (ta 1 1/2 dl om du vill ha den mindre söt)2 ägg4 1/2 dl mjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker + 1 tsk vaniljpulver2 msk kanelRivet skal av 1 liten apelsin + 2 msk pressad apelsinsaft100 g grovhackad mandel Rör smör och socker poröst. Riv ner apelsinskalen och pressa ut så du får ca 2 msk apelsinsaft
Pröva att riva i skalet från en apelsin för att få en fylligare kaka. Det här är en form av den traditionella kolakakan, fast här med de karaktäristiska pepparkakskryddorna
äpple&kanel – skiva ett äpple, gör kanelströssel och strö över. Det är det här receptet jag alltid använder mig av – min toscakaka har denna som bas, man kan helt klart göra en vanlig vaniljbotten och använda som en stadig tårtbotten om man skulle önska (den blir stabil, inte luftig)
Kavla ut varje deg till en rektangulär kaka. Kanelbullar med mandelmassa och apelsin. Här har ni en härligt smakade bulle fylld med mandelmassa och apelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
Många müslisorter som man kan köpa färdiga i affären är proppfulla med tillsatt socker och jag vill inte att min frukost ska vara sockerspäckad (veckans sockerintag sparar jag hellre till en god kaka eller två på helgen, eller en skål med glass…)
Blanda råsocker och kanel och strö över. Blanda smör, rivet skal och apelsinjuice. Grädda kakan i 200 º, mitt i ugnen, i 25-30 minuter. 2 dl drickfärdig apelsinjuice. 2 msk kanel