Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Själv firade jag och A våren med ett besök hos Kajsas på Kajen som ligger på Barnängsbryggan, där båten lägger till om du åker från Hammarby sjöstad till Södermalm
Vi har döpt henne till Kajsa Kaja och först när hon kom trodde jag det var en kråka som var. Eftersom Kajsa har förstått att vi är snälla mot henne och ger henne mat gör ungarna samma sak
Hallåj. Nu har skolan dragit igång igen och mitt sista "sommarlov" är över. Lite sorgligt ändå. Men är samtidigt taggad på att gå i trean och allt som kommer hända iår
Igår hade mitt sommarjobb personalfest och blev bjudna på middag på Styrelsen Bistro och bar. Hade inga förväntningar alls och trodde inte vi skulle göra mycket mer än att äta
Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan
250 g räkor med skal 1 kruka dill citronsaft, färskpressad 0,5 tsk färsk pepparrot, riven 2 äggulor 1 tsk vitvinsvinäger 2 tsk svensk senap 3 dl neutral olja 4 skiva formfranska smör, att steka i citron, att dekorera med salt vitpeppar
Ostkorn. Häll vetemjölet i kastrullen och blanda i mjölken lite i taget så att det inte klumpar sig. Sätt kastrullen på plattan (högsta värme) och värm till 38 grader under omrörning