6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, ta bara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor
Skala och hacka lök och vitlök. 2 vitlökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g benfri högrev 2 gula lökar 2 vitlökar 400 g zucchini 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 msk tomatpuré ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 liter kalvbuljong 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 2 msk pesto Topping
6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, ta bara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning
Skala och hacka lök och vitlök fint. 2 vitlökar. 2 vitlökar 1 zucchini 3 msk olivolja. Jag älskar att variera olika sorters soppor… Här är en variant som självfallet kan göras vegetarisk men den är riktigt god med rikligt med köttbitar i
4 vitlökklyftor. Skala rotfrukterna och skär i kuber, skala och hacka lök och vitlök, dela svampen i 2 - 4 bitar, fräs allt i olja några minuter i en stor kastrull. 4 vitlökklyftor
Skala och grovhacka löken, skala och flisa vitlöken. Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja
Jag har en fin kokbok ‘Laga Vilt från skog & sjö’ som handlar om två damer som jagar och där finns en del härliga recept, bland annat ett som jag tänkt följa här, men i butiken glömde jag ju bort de mesta ‘udda’ ingredienserna, så det blev väl nog en väldigt vanlig köttsoppa sist och slutligen
Köttsoppa från mina föräldrar (hade planerat annat men de ringde ikväll och erbjöd. 50 g färskost Crème Bonjour Vitlök. 1 tsk torkad vitlök (finns i kryddburk). 1 tsk torkad vitlök