En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa. ca 600 g högrev · 4-5 korn svartpeppar · 1 st lagerblad · 1 tsk timjan · 3 st morötter · 2 st palsternacka · 0,5 kålrot · 1 klyfta rotselleri · 2 st gula lökar · 3 st stora potatisar · 2 tärning köttbuljong · 1-1,5 l vatten · persilja. 1 klyfta rotselleri
4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
75 gram rotselleri. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning
Skala och tärna morötter, palsternackor, kålrot och rotselleri. 25 st rotselleri. Spola av köttet i kallt vatten och lägg det i en stor rymlig kastrull
Spar gärna blasten till rotsellerin. Smaka av köttsoppan med salt, soja och vitpeppar. Hackad blast av rotselleri eller bladpersilja är fint, gott och nyttigt att garnera soppan med
1 bit rotselleri (50 gram). Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i salt och köttet. Låt koka upp och skumma efter några minuter bort skummet med en slev
1 bit rotselleri (50 gram). Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i salt och köttet. Låt koka upp och skumma efter några minuter bort skummet med en slev