Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (påälgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
I stället tänkte jag bjuda på en god, värmande och mustig soppa. Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja
Jag har en fin kokbok ‘Laga Vilt från skog & sjö’ som handlar om två damer som jagar och där finns en del härliga recept, bland annat ett som jag tänkt följa här, men i butiken glömde jag ju bort de mesta ‘udda’ ingredienserna, så det blev väl nog en väldigt vanlig köttsoppa sist och slutligen
Lägg älgköttet i en gryta, tillsätt vatten så de täcker köttet och koka upp. Köttsoppa blir godast om man gör den dagen innan den ska serveras, så att den får stå och "mogna i kylen"
1 kg älgkött med ben(hals eller ryggbit). Koka upp vattnet med saltet innan du lägger i köttet ( då slipper du skumma), låt koka några timmar till köttet släpper benet
Det finns de som äter köttsoppa flera gånger i vecka och förmodligen skulle kunna leva på det. Köttsoppa är en annan god och enkel rätt, speciellt den med klimp