Medan rotfrukterna kokar, hackar du löken och bryner tillsammans med köttfärsen. 1 gul lök. Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar (som halva hönsägg ungefär) och slanta morötterna
En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa. ca 600 g högrev · 4-5 korn svartpeppar · 1 st lagerblad · 1 tsk timjan · 3 st morötter · 2 st palsternacka · 0,5 kålrot · 1 klyfta rotselleri · 2 st gula lökar · 3 st stora potatisar · 2 tärning köttbuljong · 1-1,5 l vatten · persilja. 2 st gula lökar
Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Sköj och skiva purjolöken. 1 2 st lök. 1 1 st purjolök (det vita). Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter. 1 2 st lök. 1 1 st purjolök (det vita)
6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, ta bara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 7 Tillsätt lökarna och låt koka ytterligare i 10 min. 1 st purjolök. 1 st gul lök. 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor
Helt okej köttsoppa blev det ändå. Köttsoppa. 1 1/2 gula lök, skalad. 1/2 purjolök, tvättad. Lägg i lagerblad och kryddpeppar och koka cirka 1 timme innan grönsakerna (förutom purjolöken) läggs i. Låt koka ytterligare l timme och tillsätt purjolöken de sista 15 minuterna. 1 1/2 gula lök, skalad. 1/2 purjolök, tvättad
purjolök. Köttsoppa,. Lägg kött, en skalad och delad gul lök, skalad palsternacka, kryddorna ( gärna i en tekula) och buljongtärningarna i en rymlig gryta
Skala morot och lök och skär morot, lök, purjo och rotselleri i grova bitar. köttsoppa…. Vi var inte lätta att flirta med, och stackars mamma fick snällt laga köttsoppa på riktiga råvaror om vi skulle sörpla i oss soppan
Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kött och lök i smör-&rapsolja i en gryta. 2 gula lökar. 2 vitlökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g benfri högrev 2 gula lökar 2 vitlökar 400 g zucchini 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 msk tomatpuré ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 liter kalvbuljong 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 2 msk pesto Topping
6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, ta bara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 7 Tillsätt lökarna och låt koka ytterligare i 10 min. 1 st purjolök. 1 st gul lök. 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning