Koka upp vatten, buljongtärning, lagerblad och salt i en stor gryta. Kidsen älskar Köttsoppa med klimp (Eller klimpen är det jag som älskar), men inte mycket slår en stor tallrik soppa till middag
Häll på buljongen och låt koka ca 50 min. 1 liter kalvbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g benfri högrev 2 gula lökar 2 vitlökar 400 g zucchini 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 msk tomatpuré ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 liter kalvbuljong 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 2 msk pesto Topping
)(Den påminner mig om soppan jag brukar äta på Lilly Anh restaurangen, nära Möllevångstorget i Malmö)Till soppan behövs kött, nudlar, buljong, och tillbehör
Sila ner buljongen i en skål och häll tillbaka den i rengjord gryta. Koka upp buljongen. Spola av köttet i kallt vatten och lägg det i en stor rymlig kastrull
Nu hade jag färdigkokt älgkalvkött i småbitar med god buljong i frysen så det gick på en grisblink att göra den här soppan annars är det gott med bara grönsaker också eller byta ut köttet mot kryddiga korvar