Denna vecka inföll den vegetariska middagen på en onsdag – jag gjorde kikärtsbiffar. Som ni kan se på bilden blev det dock mer ”kikärtsbollar”, men det låter inte lika aptitretande tycker jag
I detta recept. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (min favorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Köttfria dagar borde alla prova på. Och njut av din köttfria dag. Förstår inte riktigt ramaskriet som pågår runt om i vårt avlånga land… Förmodligen bottnar det hela i okunskap om vad man ska göra med grönsaker
Inför veckans köttfria måndag, bjuder jag på en enkel men smakrik broccolisoppa med just mögelost. Det finns vissa råvaror som är lite extra spännande att äta
En gång i mitt liv har jag försökt mig på gnocchi. Det gick inte. Grynigt, blaskigt och långt ifrån de gnocchis man hittar på italienska tavernor i Italien…så jag lade ner projektet Gnocchi
Köttfri måndag är något som många har nappat på. bra för hälsa, miljö och plånbok. I helgen började vi faktiskt prata om det här med att äta vegetariskt en dag i veckan
Hej. Äter ni mycket kött. I vissa perioder så äter vi för mycket kött för min smak. Det kan då bli 5-6 dagar i veckan av både nöt och fågel sedan fisk eller vegetarisk 1-2 dagar
I dag är det köttfri måndag och vi vill lyfta fram vårt arkiv. Det här är en av mina favorit maträtter, hoppas att ni tycker om den lika mycket som mig