Undvik att knåda eftersom pajdegen då lätt blir seg och inte så spröd efter gräddning. Hej. Delar med mig av ett recept som vi lagade i helgen, ur min favvokokboksförfattares Barbro Lönnegens bok "100 läckra pajer", kan nog kalla henne det eftersom jag har tre av hennes kokböcker
Enkel och god vardagsmat, som funkar lika bra som en lättare lunch eller en god förrätt. Vik över ena hörnan på smördegen över fyllningen och fäst ihop hörnorna lätt med en gaffel
Låt undersidan vikas över översidan så att fyllningen blir "inlåst" och inte så lätt rinner ut. Brödbasen är det super-användbara "korvbrödet", och färsen är bara stekt i ghee med finhackad lök och kryddor
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Nu har jag låtit mig inspireras av Freakykitchens olika verktyg som tex denna ravioli verktyg som även går att använda för att göra små köttfärspiroger
Av mig ska ni få ett gott recept på köttfärspiroger. Jag föredrar pajdeg till just färspiroger då den håller ihop bättre och inte ”läcker” eller spricker lika lätt som tex pizzadeg om man skulle fylla dom för mycket
Kyckling med tacokrydda hittar du HÄR >>Krämig tacopaj hittar du HÄR >>Köttfärspiroger med tacokrydda hittar du HÄR >>Pizzabullar med tacokrydda hittar du HÄR >>
Köttfärspiroger är optimal utflyktsmat. En extra god och stark senap blandar man lätt själv, men gör den helst någon dag i förväg så att smakerna hinner utvecklas
ad kan man ha till syrad lök, godaste pirogerna, köttfärs, köttfärspiroger, öppna piroger, pensla piroger med ägg, pirog, piroger, piroger med färs, piroger med inlagd gurka och syrad lök, piroger med köttfärs, recept på pirogerShare this article
Jag använde köttfärssåsen från igår som är kall, lättare då eftersom den håller ihop liksom. Köttfärspiroger (4st) 5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 1 äggula 1,75 dl mjölk 2-3 msk rapsolja äggvita till pensling Köttfärssås, min är gjord på blandfärs, purjolök, krossade tomater, creme fraich, chilipowder, het tacosås, salt o peppar
Pensla pirogerna med ett lätt uppvispat ägg och strö sedan över lite sesamfrön. Köttfärspiroger 15-16 styckenDeg50 g jäst 6 dl ljummet vatten4 msk olja 2 tsk saltca 16 dl mjölFyllningca 500 g köttfärs1 gul lök500 g passerade tomater1-2 pressade vitlöksklyftorsaltpepparoreganoolja till stekningGör så härBörja med köttfärssåsen så att den hinner svalna lite innan du gör pirogerna