Köttfärspaj creme fraiche recept

96 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

grädde eller crème fraiche. Rör ner basilika och oregano och smaka av. Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
67 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Servera med crème fraiche och sallad. Jag använder matberedare med kniven, tycker det är enklast. Färsen tyckte jag blev torr och smaklös så jag hade i mer tomatpuré och efter att ha läst kommentarerna på Arlas hemsida så vände jag även i en burk Crème Bonjour fraiche för att få en krämigare köttfärsfyllning
18 Spara
Köttfärspaj med smak av chili

Köttfärspaj med smak av chili

Blanda samman osten och creme fraîchen och bred ut på toppen av pajen. köttfärspaj,. 1 nypa chiliflakes/chilipeppar. 1 dl inlagd fetaost i chili. 1 burk creme fraiche chili och paprika. 1 nypa chiliflakes/chilipeppar. 1 dl inlagd fetaost i chili. 1 burk creme fraiche chili och paprika
26 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Köttfärspaj (fyllning.   Köttfärspaj (fyllning. 2 dl créme fraiche. Rör i créme fraiche och låt koka 5 min, ta sedan från värmen. 2 dl créme fraiche
8 Spara
Ostig Köttfärspaj

Ostig Köttfärspaj

Tillsätt fyllningen i pajskalet och bred på ett jämnt lager med Cremé fraiche och strö över ost. pressad eller riven1 Röd paprika1 Chili (Kan uteslutas)Kantareller eller champinjoner1/2 msk Timjan1 Grönsaksbuljong tärningSalt & Peppar3dl Cremé fraicheRiven lagrad ost, (prästost, eller någon annan smakfull ost). Grädda pajen i ca 20 minuter eller tills den får en vacker gyllenbrun färg och tills osten har smält
6 Spara
Köttfärspaj à la Najni

Köttfärspaj à la Najni

Köttfärspaj är en sån där riktig klassiker som jag blir toksugen på ibland, och bara måste ha. Tacopaj i all ära, men om Najni själv får välja – då blir det helst en redig, hederlig köttfärspaj utan alltför många krusiduller
5 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

I originalreceptet stod det lammfärs, men den byttes ut mot nötfärsen som låg i frysen, crème fraichen byttes ut mot lättvarianten och en stor del av smöret i pajdegen byttes ut mot Kesella
3 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Vänd sedan ner creme fraiche och philadelphiaost. Skiva sedan tomaterna och lägg på fyllningen, blanda sedan creme fraichen med osten och lägg den på tomaterna
3 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Servera med crème fraiche och sallad. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter. Sätt ugnen på 200°
2 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Denna pajen fick ett krämigt täcke gjort på crème fraiche, riven ost, vitlök och majonnäs. En god köttfärspaj går hem hos dom allra flesta
2 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

crème fraiche. Stek nu köttfärspajen som vanligt. Toppa med osten blandad med crème fraiche och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter eller tills oströran fått fin färg
1 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Blanda majonnäs och creme fraiche till täcket, bre det över köttfärsen. 2 dl majonnäs (gärna hemmagjord)3 dl creme fraiche 2 dl riven ostGör så här. 3 dl creme fraiche
0 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Tillsätt paprikageggan och Creme Fraichen. Åt en gång en riktigt god köttfärspaj hos Anja och därifrån har jag snott och tagit bort ingredienser
21 Spara
Fransk inspirerad köttfärspaj

Fransk inspirerad köttfärspaj

Häll i vin, tomatpuré, timjan, kantareller och buljongtärning. 4 dl vetemjöl1,5 dl mjölk50g smör2 tsk bakpulver400g nötfärssmörsaltpeppar1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl röd vin2 msk tomatpuré1 tsk torkad timjan0,5 köttbuljongtärning100 g kantareller 2 dl crème fraiche1 dl riven ost1 vitlökssklyftasaltpepparBlanda vetemjöl, mjölk, smör och bakpulver till en deg. 1 dl röd vin
0 Spara
Utmanad igen

Utmanad igen

Så det är bra att bli utmanad ibland. Det händer att jag rensar ut i kokboksskåpet (skulle vilja kunna säga hyllan), men så lockas jag av någon fin kokbok jag stöter på och fyller återigen
0 Spara
KRÄFTSKIVA

KRÄFTSKIVA

Till kräftorna gjorde vi purjolöks/baconpaj, broccoli/tomatpaj och köttfärspaj. Jag blandar en stor burk crème fraiche med röd rom (en hel burk), en hackad rödlök, färsk skuren gräslök, smakar av med svartpeppar, salt och en skvätt citron
246 Spara
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Blanda creme fraiche och majonnäs. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över
Sökförslag och sidor