Köttfärsbloggen recept

Köttfärsbloggens grundrecept

Köttfärsbloggens grundrecept

Jag valde att använda klassisk salt pepparkryddning i köttfärsbloggens grundreceptet och endast äggula eftersom äggvita gör att färsen sväller onödigt mycket och sen rinner smarrig köttsaft och smak ut i pannan
Köttfärsbloggens grönsaksfond

Köttfärsbloggens grönsaksfond

När man märker hur enkelt att det att göra en egen grönsaksbuljong så tycker jag att man borde utrota den där tärningen man köper
Köttfärsbloggens Tzatziki

Köttfärsbloggens Tzatziki

Tzatziki är gott som tillbehör till många rätter. Dessutom är det inte alls onyttigt. En win-win situation
Köttfärsbloggens Moussaka

Köttfärsbloggens Moussaka

Hmm… Man måste inte ha aubergine i, tänker jag och gör härmed köttfärsbloggens moussaka utan det där lila slagträt, aubergine alltså
Gästrätt – Köttfärsbloggen Chili

Gästrätt – Köttfärsbloggen Chili

Den första ”gästrätten” här på Köttfärsbloggen blir en Chili. När man läser recept på chili så verkar det som att det är direkt förenat med landsförvisning om man inte gör detta på rätt sätt
Köttfond enligt köttfärsbloggen

Köttfond enligt köttfärsbloggen

Göra köttfond. Ja, det är skitenkelt. Det är vad det är. Denna blev väldigt god men kan varieras efter smak och tycke
Godaste marinaden till kött

Godaste marinaden till kött

Grilltider. Då är det bra att ha en god marinad på lager. Denna marinad är supergod och med det som blir över gör man en bbq-sås
Kycklinggratäng med örter och lite hetta

Kycklinggratäng med örter och lite hetta

Letade efter ett recept på kycklinggratäng som jag gjorde för rätt många år sen. Letade bland receptsajterna men hittade inte riktigt den som jag ville
Enchiladas fyllda med köttfärslycka

Enchiladas fyllda med köttfärslycka

Enchiladas är gott. Och kan fyllas med typ vad som helst. Dessa är fyllda med en härlig köttfärs med bland annat Philadelphiaost
Inlagd rödkål och rödlök

Inlagd rödkål och rödlök

Kål är otroligt nyttigt och billigt och dessutom gott också. Rödkål är en bra ingrediens ifall man är trött på att bara ha picklad rödlök
Gratäng på vitkål och sidfläsk

Gratäng på vitkål och sidfläsk

En fördel med den här rätten är att den går förbereda tills den nästan är klart. Sen kan den bara stå och vänta in rätt läge
Kyckling i ugn med färskost

Kyckling i ugn med färskost

En enkel och snabb rätt som sköter sig mest själv men som blir fantastisk god. I princip bara att slänga ihop ingredienserna och skicka in i ugnen
Ostsås, enkelt och gott

Ostsås, enkelt och gott

Att göra egen ostsås är relativt enkel match. Skit i den gula såsen med smak av cheddar (läs. industri) som man köper på burk och rör till en egen istället
Pulled entrecote – vad är det annars?

Pulled entrecote – vad är det annars?

Jag sitter och tittar på norska moppar. Det vill säga sex-åringar som har judoträning. Mitt i mopparna fångar en konversation bland andra mammor min uppmärksamhet