Eftersom jag nu under sommaren har några krukor med färska örter ute på trappan så använder jag färsk timjan i såsen men självklart kan man använda frusen timjan om man vill det
Genom att koka den med vin så blev det en ännu djupare smak. Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Garnera medtimjan eller persilja och servera med kokt potatis och broccoli. Ansa och skiva svampen och fräs i en kastrull med smör tills vätskan är klar
Rör ner crème fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan. ½ tsk torkad timjan. Receptet gäller för 4 port 500 g köttfärs 2 vitlöksklyftor 3 msk chilisås ½ tsk salt Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 tsk grovmalen peppar, t ex - vit- svart- grön- och rosépeppar 1 tsk soja ½ tsk torkad timjan ½ dl vatten
Dock så saknade vi lite grönsaker och valde att steka upp fänkål med apelsin att ha till. Rör ner creme fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan
Garnera medtimjan eller persilja och servera med kokt potatis och broccoli. En jättegod champinjonstuvning läggs ovanpå efter att färsbiffarna stekt och fått fin färg i stekpannan, sedan på med en god lagrad ost och in i ugnen