Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Servera med stekt lök, lingonsylt och gräddsås. Ja, han älskar allt med färs som ni vet så jag var beredd på önskemålet
Finhacka löken och vitlöken. Tillsätt köttfärsen, ägget, löken och kryddorna. Blanda havregryn och potatismjöl med vattnet och låt det svälla i 10 minuter. Forma biffar på en vattensköljd skärbräda och stek dem på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. 1 liten gul lök. 1 vitlöksklyfta (eller vitlökspulver)
Potatis och stek lökmed skysås eller som skivat pålägg på smörgås. Saftiga köttfärsbiffarmed mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter
Finriv löken och tillsätt tillsammans med resten och blanda noga till en smidig färs. Vi var på firmafest igår med Lars jobb på statt med god mat och underhållning
a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
=) Självklart kan man ju smaksätta dem med t ex vitlök, basilika, oregano eller varför inte hacka ner ett par soltorkade tomater i köttfärssmeten, ja detta receptet kan man ju ändra smaksättningen på lite som man själv vill