Sötpotatis, palsternacka, morötter, röbettor, kålrot. Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner). Johanna Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner)
Skala eller tvätta potatisen, skala morötterna, kålroten och rödbetorna. Rostade rotfrukter Ingredienser 4st medelstora potatis2st morötter0,5st kålrot4st rödbetorÖrter (ex rosmarin, timjan)Rapsolja Sätt ungen på 200 grader. Köttfärsbiffar Ingredienser 500g köttfärs 1st ägg2msk havregryn2msk ljummet vatten2st schalottenlökar 2krm salt1krm vitpmepparBlanda havregrynen med lite ljummet vatten, salt och peppar. Barnmatsvarianten1st potatis1st morotkålrot motsvarande mängd morotörter1st rå köttfärsbiff recept ovan)1tsk fetaostkräm (recept ovan)2tsk flytande margarin eller rapsoljaSkala och skär upp grönsakerna och potatisen, koka i vatten tillsammans med lite torkade örter. 0,5st kålrot
till detta fetaost- och olivfyllda köttfärsbiffar och en citronaioli. Brödet funkar naturligtvis bra solo men denna gång backades det upp av ungsrostade rotsaker i form av palsternacka, kålrot, rödbeta och
50 g kålrot. 50 g kålrot. Ja nu har det blivit lite mer matrecept här på bloggen men jag vet själv hur det är ibland när det står helt still och man inte vet vad man ska göra för middag
laga pasta i tomatsås, pastasallad med tomfisk, linssoppa, köttfärssås med champinjoner, risgrynsgröt, vitkål & morotssallad, potatissoppa, pastagratäng med köttfärs, makaronipudding med skinka, skinksås till pasta, potatisgratäng med skinka, korvgryta med linser o lök o morot, carbonara, kroppkakor, köttfärsbiffar med linssallad, omelett, vitkålssoppa, kålpudding etc etc…
ugnsrostade rotfrukter med rostad vitlök, köttfärsbiffar med fetaost och tsatziki. Igår gick jag ut från PrisXtra vid Fridhemplan med två kassar flullastade med rotselleri, kålrot, lök, morötter och palsternacka