Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Köttfärsbiffar i rosépepparsås 4 port. 2 dl creme fraiche. Sköna söndag, eller vad säger ni. Vi var på firmafest igår med Lars jobb på statt med god mat och underhållning
Rör ner crème fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche. Receptet gäller för 4 port 500 g köttfärs 2 vitlöksklyftor 3 msk chilisås ½ tsk salt Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 tsk grovmalen peppar, t ex - vit- svart- grön- och rosépeppar 1 tsk soja ½ tsk torkad timjan ½ dl vatten
Hacka tomaterna och lägg ner i pannan tillsammans med crème fraiche och fond. 5 dl lätt crème fraiche. Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar och pressad vitlök till en smet
Vi sökte efter ett recept på lite roligare köttfärsbiffar som vi kunde servera med potatismos. Köttfärsbiffar och rosépepparsås (3-4 personer). Häll i 2dl creme fraiche
Servera till köttfärsbiffarna med sallad och crème fraiche. Blanda köttfärs, vatten, pressad vitlök, persilja, paprikapulver, salt och peppar till en jämn smet