Den här gången fick köttfärsen sällskap av mild, paprikasmakande ajvar relish och en god fårost av fetatyp, och resultatet blev såpass lyckat att jag gärna delar med mig av receptet
Häll sedan på grädden och smaksätt med ajvar relish och lite salt och peppar. Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
Köttfärsbiffar har jag bjudit på förr här på bloggen, så det är ingen nyhet. 1 dl pindjur eller ajvar relish - läs mer här. 1 dl pindjur eller ajvar relish - läs mer här
Häromdagen tänkte jag göra fyllda köttfärsbiffar, men drabbades plötsligt av ett akut lathetsanfall och kände att jag inte hade någon lust alls att stå och pilla och forma biffar av köttfärssmeten
Den här gången lagade jag ett rejält gäng med köttfärsbiffar med sås som jag får äta ett par gånger till i veckan och det hamnade också några lådor i frysen
Köttfärsbiffar i ajvarsås. Rör i minifraiche, ajvar och sambal oelek i pannan. Köttfärsbiffar i ajvarsås, 2 port250 g köttfärs (70/30)1/2 ägg1/2 tsk malen spiskumminsalt, svartpeppar1/2-1 krm cayennepeppar1 dl minifraiche1/2 dl ajvar relish1/2 tsk sambal oelek1. Köttfärsbiffar i ajvarsås, 2 port
När min vän var i Serbien introducerades hon för deras nationalrätt cevapi (eller cevapcici), kryddiga köttfärsbiffar som traditionellt äts med ajvar och rå gul lök
Cevapcici är saftiga, smakrika och utsökta biffar från Balkan som ofta serveras med tillbehör som pitabröd (funkar lika bra med bulgur eller ris), grönsaksröran ajvar, och rå lök