Har testat varianten där jag spritsat ut köttbullssmeten men tyckte inte de blev tillräckligt runda och fina så jag fick i alla fall rulla dem i efterhand
Gör precis som vilket vanlig köttbullssmet som helst. Köttbullar och köttbullar, jag skulle väl snarast kalla dem köttbullsbiffar för av bekvämlighetsskäl, lättja och allmän motvilja att kladda med köttfärssmet, så formar jag dem med en matsked och gaffel till naggande goda små biffar
Köttbullssmeten blandades med citron och massor av persilja och smakerna gifte sig verkligen med den fantastiska pastasåsen som doftade svagt av vitlök och ajvar
Som om det inte var tillräckligt med korvtillverkning och kokning så ältes det även köttbullssmet. Ja, det var ju den där korvtillverkningen i söndags som vi skulle ge er en rapport från
Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ner dem ansjovishack, ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen
Spetskålen är en mild vitkål med spetsig form och löst knutna blad som gör sig så fint som krydda i köttbullssmeten att resultatet efter tillagning kan beskrivas som svindlande god husmanskost
Igår gjorde vi köttbullarna och de blev jättegoda (man måste ju provsmaka minst en medan man steker) och den här gången gjorde jag dem extra små för att inte falla sönder lika lätt eftersom jag hoppade över ägg i köttbullssmeten då vi har en äggallergiker på besök idag
Anki har aldrig varit någon fantast av köttbullar, inte ens som barn tillhörde de små bollarna hennes favoriträtter, men när maken är ansvarig för köttbullssmeten hugger hon mer än gärna in
Man blandar ihop köttbullssmeten som vanligt, rullar köttbullarna som vanligt… Men istället för att ruska stekpanna i en halvtimme, så lägger man köttbullarna på en plåt med oljat bakplåtspapper och skjuter in den i ugnen en stund (i typ 225 graders värme)