)Marinadvätskan kokas ihop med lika mängd god oxbuljong (till detta brukar jag ta fram en hemkokad variant ur frysen, en sådan som gjorts med köttben som fått koka en hel dag, men man kan ta färdig fond + vatten)
Ställ in grytan på 80-100 gr, låt stå i 4-6 timmar för kyckling, 12 timmar för köttben. (Elektrisk slowcooker) Koka först bujongen i 12 timmar på låg effekt för köttben, 8 timmar för kyckling
) gör tomatsås på tomathattarna, använder det gröna på purjolöken kokar fond på köttbenen samt äter olika styckdetaljer (grisen består av mer än 2 fläskfileér
Jag gick till saluhallen och köpte köttben och märgben. Köttben. Köttben. 1 kg köttben. 1 kg köttben. När jag var liten åt jag ganska ofta lunch hos farmor
Chili enligt Jonas, fröken Dill och T (4-6 portioner)1 kg köttben av oxe, gärna en del märgbenKalvfond från flaska600 g oxhögrev i putsade grytbitar150 g bacon, strimlat3 gula lökar, hackade2 vitlöksklyftor, hackade2 röda paprikor i bitar2 flaskor mörk öl2 msk finhackad färsk eller inlagd jalapeno1 msk chipotlepasta1 nypa mald kanel1 tsk spiskummin1 msk oreganorapsoljasaltBuljongen. 1 kg köttben