En favorit när det kommer till kött. Häll i häften av färsen, yoghurten, fetaosten och persiljan. Varje gång jag lagar turkisk mat inser jag att jag gör det för sällan
Blanda de pressade vitlöksklyftorna i yoghurten och salta och peppra. Lägg på kött, tomater, gurka, lök och sist 2-3 matskedar yoghurt. 10 cm skivad slanggurka. 500 g grekisk eller turkiskyoghurt
Det knapriga köttet, en fräsch sallad någon sås eller röra. Glöm inte pressa ur vattnet från gurkan. 1/2 gurka skalad, urkärnad, riven och urvattnad. 3dl turkiskyoghurt, fet. 1/2 gurka skalad, urkärnad, riven och urvattnad. 3dl turkiskyoghurt, fet
Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna. Ett nybakat lantbröd, krispiga salladsblad och färsk gurka skuren i stavar passar också utmärkt som tillbehör liksom en rejäl klick turkiskyoghurt
Kött innehåller för övrigt tillräcklig mängd av alla aminosyrorna så tyvärr kan man inte skylla på avsaknad av vissa essentiella aminosyror om man som jag är brödfantast och helst skulle vilja äta flera stycken till varje måltid, varje dag
Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna. Häll oljan i en stekpanna och värm upp, bryn köttet väl på alla sidor, lägg över i en tjockbottnad gryta