Kött sous vide recept

Kalops sous vide

Kalops sous vide

Jag älskar ju nötkött med hög fetthalt, varför högrev alltid har varit en favorit. Den senaste tiden har jag börjat använda sousviden mer även till vardagsmaten
Hamburgare med Sous Vide

Hamburgare med Sous Vide

Själva hamburgerköttet kom från Köttmästarn (före detta Köttbaren), ett riktigt bra ställe både för att äta middag på och handla över disk
Hamburgare, Sous Vide style med hemgjord dressing

Hamburgare, Sous Vide style med hemgjord dressing

Kött ⁄ ReceptHamburgare, SousVide style med hemgjord dressing. Själva hamburgerköttet kom från Köttmästarn (före detta Köttbaren), ett riktigt bra ställe både för att äta middag på och handla över disk

Sous vide

Ni har säkert hört talas SousVide, en växande trend hos hemmakockarna även om det egentligen är en gammal och välprövad metod att få mört och perfekt tillagat kött
Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Köttet blev väldigt saftigt och baconen gav fin smak till köttet. Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sousvide (har du inte sousvide så går det bra att köra den i ugnen)
Att laga lax Sous Vide

Att laga lax Sous Vide

Hittills har vi bara sous vidat kött. Nuförtiden tillagar vi allt vårt kött vi äter på helgerna på detta sätt
Tonfisk i sous vide

Tonfisk i sous vide

Hitintills har både kött och fisk hamnat i sousviden och alla har lämnat den med samma lyckade resultat, vi måste säga att den ger en oerhört trevlig middagsupplevelse när det väl är dags att hugga in på maten
Laga julgröten med sous vide

Laga julgröten med sous vide

Kött och fisk är det vi mest kör sousvide men nu har jag även testat att laga julgröten med sousvide
Laga påsklammet sous vide!

Laga påsklammet sous vide!

Plocka köttet och bryn hastigt i en het stekpanna för att ge steken en vacker färg. Börja med att ställa in din sousvide-maskin på 58 grader. Tillaga i sousvide-badet i ca 24 timmar
Halstrad sous videkotlett av rapsgris med romesco

Halstrad sous videkotlett av rapsgris med romesco

Fördelen med sousvide är att det mer eller mindre är omöjligt att under- eller överkoka sitt kött. Man har även smaker och dofter som tillsammans med konsistensen av det mjälla, saftiga rapsköttet bokstavligen får gomseglet att sjunga
Ägg Benedict Sous Vide-style

Ägg Benedict Sous Vide-style

Enligt uppgift blir t ex kött som tillagats med SV-teknik mycket mörare och saftigare samt att aromerna stannar kvar i köttbiten eftersom den är tillagad i vakuumpåse
Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sousviden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan
Den perfekta fläskfilén på buffén

Den perfekta fläskfilén på buffén

Man kan också använda sig av sousvide tekniken, då man tillagar köttet, vakuumförpackat i ett vattenbad