Jag älskar ju nötkött med hög fetthalt, varför högrev alltid har varit en favorit. Den senaste tiden har jag börjat använda sousviden mer även till vardagsmaten
Sätt sousvide cirkukatorn på 58 grader och kör i 24 timmar. Om ingen lammsky finnes eller om såsen görs till annat kött ersätt med 1/2 dl vatten och 1,5 msk konc fond
Kött ⁄ ReceptHamburgare, SousVide style med hemgjord dressing. Själva hamburgerköttet kom från Köttmästarn (före detta Köttbaren), ett riktigt bra ställe både för att äta middag på och handla över disk
Ni har säkert hört talas SousVide, en växande trend hos hemmakockarna även om det egentligen är en gammal och välprövad metod att få mört och perfekt tillagat kött
Köttet blev väldigt saftigt och baconen gav fin smak till köttet. Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sousvide (har du inte sousvide så går det bra att köra den i ugnen)
Hitintills har både kött och fisk hamnat i sousviden och alla har lämnat den med samma lyckade resultat, vi måste säga att den ger en oerhört trevlig middagsupplevelse när det väl är dags att hugga in på maten
Plocka köttet och bryn hastigt i en het stekpanna för att ge steken en vacker färg. Börja med att ställa in din sousvide-maskin på 58 grader. Tillaga i sousvide-badet i ca 24 timmar
Fördelen med sousvide är att det mer eller mindre är omöjligt att under- eller överkoka sitt kött. Man har även smaker och dofter som tillsammans med konsistensen av det mjälla, saftiga rapsköttet bokstavligen får gomseglet att sjunga
Enligt uppgift blir t ex kött som tillagats med SV-teknik mycket mörare och saftigare samt att aromerna stannar kvar i köttbiten eftersom den är tillagad i vakuumpåse
Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sousviden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan