Skala och skiva rotfrukterna. Ibland är det riktigt gott med en mustig köttgryta. Den hyffsat långa koktiden gör att man kan använda i stort sett vilket slags nötkött som helst och det blir ändå väldigt mört och fint
Köttet skärs upp och får ligga kvar i skyn från stekningen i ugnen vid servering. Den fick sen eftersteka i ugnen med rotfrukter och det goda champinjonerna som jag marinerade med vitlöksklyftor och chili
Jag kan äta bara detta och skippa kött. Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Förbered svamp och rotfrukter mot slutet av stektiden. Bryn köttet runt om i olja och smör i en het stekpanna
Hjortkött är både gott och magert, och känns på något vis lite nyttigare än mycket annat kött. Biffarna serveras med med ugnsrostade rotfrukter, klyftpotatis och kantarellsås med rostad lök som god frasig topping
Kyckling, rött kött, fisk eller med tofu. Det som är så perfekt är att du oftast kan köpa rotfrukter en och en i affären, vilket gör att du utan att det behöver kosta så mycket kan köpa en sötpotatis, två rödbetor, en gulbeta, två morötter, ja du förstår