Stek/grilla köttet på hög värme och ät tillsammans med ris och marinerade grönsaker. Här kommer recepet på det koreanska marineradeköttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt. 1 msk kinesisk soja
Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda
Marinaden nedan är även god till fläskkarré eller annat fläskkött som du vill grilla. tamarisoja. Finriv vitlök och ingefära, blanda samman alla ingredienser och gnid in ribsen med marinaden
Pensla en stek- eller grillpanna med lite olja, och låt köttet få fin färg på båda sidor. Ta ut köttet en halvtimme innan det är dags att steka, så det hinner bli rumstempererat