Koka revbensspjällen i saltat vatten i vatten 2-3 timmar tills köttet är mört. 2 dl julmust. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Och på något sätt är alla minnen, all värme, alla djupa kvällsdiskussionerna och all kärlek cementerad i den där kvällsmackan med rödbetssallad och köttbullar
Nu börjar det bli tungt fokus på lammkött, men så blir det bara ibland. Och jag gjorde samma sak som förra gången - det var ju så gott - med den enda skillnaden att jag inte hade något vitt vin eller någon julmust hemma
Mätta efter en enorm köttfest så fortsätter vi att köra klart det vi har på våra grillar, för att sedan avsluta med en rökt brieost, men christians specialarsås på glögg, julmust, kanel och nejlikor