Varva nötkött, grönsaker och kryddor i en stor gryta. Högrev hade jag hemma men däremot hade jag svårt att hitta någon information vad för griskött som passas
Lägg tillbaka köttet i såsen och koka på medelvärme tills det mesta av vätskan är borta. Lägg den i en gryta med lock som tål ugn eller en ugnsfast form (det går att använda bakplåtspapper som ”lock”)
Eller för den delen julskinkan, köttbullarna och sillen. Framförallt om du tror eller antar att du bara för att du äter växtbaserat måste ge upp traditionella köttbaserade rätter
Bryn köttet och löken i omgångar, lägg över i crock-pot-grytan. Jag tycker egentligen inte om senap, har det aldrig till korv eller julskinka, men i grytor ger det sån himla god smak oftast tillsammans med just tomatpuré
Lägg ned skinkan i en ugnssäker gryta med lock. Kommer jag uppskatta julskinkan lika mycket på julafton om jag håller den här takten på mackorna redan i början av december
Dela det valda köttet i tärningar. Grönsaksgryta med grönkål. Lägg i potatis, morötter och kött. Lägg alla ingredienser utom muskot och matfett i en rejäl gryta med vatten och koka ihop en god stund tills smakerna mixat sig med varandra
Lägg köttet i en form, täck över och ställ i kylen ett dygn, två dygn om du vill ha den extra salt. Har du en Wonderbag ställer du nu ner grytan på ett underlägg i bagen, lägg på tyglocket och knyt igen väl