Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar. Servera med potatis och bea. 4 Grilla eller stek köttet till fin färg runt om och stek klart i ugnen eller på indirekt glöd till en innertemperatur på 70°
Och så en rumstempererad bea, Erik Lallerstedts på burk som är riktigt god. Allt måste ju inte grillas nu även om man kan tro det när man läser mattidningar, men dessa dillfritters smakar väldigt bra till just en grillad köttbit
Nu till det gudomliga köttet. Falsk bea. bryn köttet o lägg sedan i en ugnsform o stek klart till den är 65 grader , (medium) låt vila 5-10 min , skär i bitar om det e en stor bit eller servera direkt om köttet e styckad i portionsbitar
Kall sås med smak av bea. Inte bara ska ni få tips på goda såser och en glaze, ni ska även få ett kanontips på hur ert kött kan få smak av grillat utan att det ens varit i närheten av en grill
kvällens middag vart en perfekt stekt ryggbiff med bakad potatis, bea, sallad och fetaost. När man steker kött ska det vara rumstempererat och ha luftats
Att krydda på den kokta färskpotatisen blev till av en slump eftersom köttet tar en tid att tillaga. En fuskbea baserad på lätt cremé fraiché passar bra mot originalet när det är varmt ute som idag