Kött av fransyska recept

24 Spara
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i köttet och bryn det i omgångar
215 Spara
Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Ta till vara den goda fonden och gör en god sås till köttet. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
522 Spara
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

fransyska eller lammstek. Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
95 Spara
Tjälknöl – salt, mört och kallskuret kött av älgkalv

Tjälknöl – salt, mört och kallskuret kött av älgkalv

På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Här på ön har vi nu lyckan att få älgkött av grannen i byn som jagar och det är med omsorg jag planerar varje liten bit vi fått
24 Spara
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

KÄNN på köttet istället. En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
16 Spara
Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Sen är det ju lite söndagsfeeling när man lagar helt kött i ugn. Kött. Finputsa köttet från sega hinnor. Krydda köttet ordentligt med salt, peppar och timjan
15 Spara
Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgrytafransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
12 Spara
Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Sist i med den halv tinade köttbiten. Smaka av med salt och peppar. Jag gjorde ett annat recept på min fransyska
205 Spara
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Häll över lite av marinaden i formen
166 Spara
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Stek köttet runt om, salta och peppra. Skär morötterna i stavar. Ta upp köttet, slå in det i smörpapper och lägg det i en form med lock
61 Spara
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
42 Spara
Långstekt kött med potatis och gräddsås

Långstekt kött med potatis och gräddsås

Häll av skyn och låt sedan steken ligga ock vila till sig. Hittade en bit fransyska i affären i går. Åtta timmar senare plockad jag ut köttet, satte på potatisen och kokade sås
28 Spara
Långsambakad fransyska med tomater

Långsambakad fransyska med tomater

Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Salta och peppra runtom köttet och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del
19 Spara
Rödvinsbräserad fransyska med svamp och rotfrukter

Rödvinsbräserad fransyska med svamp och rotfrukter

Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Lägg på locket och ställ in grytan i nedre delen av ugnen. Bryn köttet runt om i olja och smör i en het stekpanna
18 Spara
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Putsa köttet från ev hinnor och fett. Lägg köttet i en trång bunke och häll på den svala saltlagen. Lyft köttet ur lagen och rulla runt den i kryddblandningen, klappa in ordentligt
12 Spara
Förförisk fransyska

Förförisk fransyska

Vi kastade i lite goda rotfrukter med ca en timme kvar av tillagningen, spadet fick utgöra såsen. Förförisk fransyska i ugn
3 Spara
Kött och rotsaksgryta med Rosenpotatis.

Kött och rotsaksgryta med Rosenpotatis.

Lägg i rotfrukterna efterhand, Avsluta med Créme Fraiche. En riktigt god köttgryta som kryddas med en hel del rotsaker
5 Spara
Porterstek - kött och öl på samma gång!

Porterstek - kött och öl på samma gång!

Sila av och ur och allt möjligt. Alla de här sakerna ska köttet få gosa i. Smaka av med salt och vitpeppar
4 Spara
Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Kombinationen av kött och fisk kan tyckas märklig men funkar väldigt bra. Rätten är också populär i Argentina där den kallas vitel thoné även om jag inte är helt säker på stavningen
22 Spara
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Putsa och skär köttet i fina och lagom stora grytbitar. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond. Hetta upp en kastrull med smör och fräs köttet på hög värme
7 Spara
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Bryn köttet i resten av matfettet. Varva potatis, lök och kött i en ugnssäker form. rostbiff eller fransyska
3 Spara
Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Ta upp köttbiten, ta bort eventuellt nät (min fransyska var nätad) och skär köttet i bitar. Dessutom går det att variera rätten på hur många sätt som helst, dels beroende på vilket kött man använder, dels vilka grönsaker och kryddblandningar man väljer
3 Spara
Honungs- och pepparglaserad fransyska

Honungs- och pepparglaserad fransyska

Lägg köttet i en form och pensla med hälften av marinaden. Bryn köttet på båda sidor, krydda. Skär önskat antal potatisar i stavar
1 Spara
En god gryta och en god fransyska

En god gryta och en god fransyska

Lägg ner köttet på grönsakerna och slå het buljong runt om. En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här
1 Spara
Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller

Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller

I samma stekpanna som du brynte köttet tillsätter du fond och grädde och låter det koka ihop. Smaka av med salt och peppar och tillsätt senapspulver eller dijonsenap
0 Spara
Middagstips: Taco på fransyska

Middagstips: Taco på fransyska

De allra godaste smårätterna bjöds det på hos Svenskt kött (i mitt tycke i alla fall. Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
0 Spara
Recension: Franska barn – de hemliga knepen, av Pamela Druckerman

Recension: Franska barn – de hemliga knepen, av Pamela Druckerman

Sedan går de över till frukt, kött och fisk. I boken finns också favoritrecept hämtade direkt från menyerna på förskolorna i Paris
0 Spara
Taco med inlagd rödlök och uppsättning av indiantält!

Taco med inlagd rödlök och uppsättning av indiantält!

Putsa köttet. Sen fick det bli en lördags middag som nästan smakade som kebab, det var en bit fransyska som jag hade i ugnen ganska länge
320 Spara
Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. Lägg ner köttet i omgångar och hackad lök
165 Spara
Pulled älg

Pulled älg

Älgkött (jag hade fransyska). Så himla gott och jag lyckades få riktigt bra smak på köttet. Hacka de färska kryddorna och blanda ihop med resten av ingredienserna
121 Spara
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
110 Spara
Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen av ölet runt om. Köttbiten stoppar man rakt ner i kokspadet med en massa godsaker, främst porteröl som ger såsen sin speciella och helt gudomliga smak
108 Spara
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Smaka av och tillsätt ev. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
60 Spara
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. Häll av spadet från syltlöken. Tillsätt köttet
56 Spara
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Ta upp köttet, torka av det och sila marinaden. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
54 Spara
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Skär köttbiten ren från senor och fett. Placera köttet i en ugnsform och stick in en stektermometer i tjockaste delen
49 Spara
Porterstek

Porterstek

Skär fina skivor av steken och värm dem i skyn. Red av den med vetemjöl och töm sedan i grädde. Smaka av såsen
7 Spara
Recept och inspiration

Recept och inspiration

När man väljer ekologiskt och närproducerat kött är det inte alltid säkert att man får tag i den köttbiten man känner sig bekväm att tillaga så den här sidan är tänkt som inspiration om du kommer över en fin bit kött från granngården men inte vet vad du ska göra av den
163 Spara
Gammaldags stek

Gammaldags stek

Lägg köttet i en ugnssäker form. nötstek av bog eller fransyska. Stek i nedre delen av ugnen. Smaka av med kryddor och lite vinbärsgele
89 Spara
Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

Smaka av med kalvfonden. högrev eller fransyska). Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg
86 Spara
Pulled moose - ugnstekt älg helt enkelt. Med potatis- och jordärtskocksgratäng.

Pulled moose - ugnstekt älg helt enkelt. Med potatis- och jordärtskocksgratäng.

Skiva upp köttet och lägg upp grönsakerna. De kanske rentav befarade att de skulle hamna i min gryta. Bara Riktig Mat som är en av mina senaste bloggfavoriter
72 Spara
Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Vän köttet i mjöl som du blandat med salt och peppar. Menyn för lördagen tänker vi inte avslöja än, vi gillar att överraska och vet att det kikas in här
63 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna. Tur att jag stod vid spisen hela söndagen så att jag har något att dela med mig av till er
62 Spara
Portvinsstek med färsk svamp

Portvinsstek med färsk svamp

Skölj och torka av köttet och gnid in det runtom med salt och peppar. Lägg i köttet och bryn det runtom
46 Spara
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Ta upp köttet och sila ner skyn i en ny gryta
44 Spara
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Men när det gäller såsen så avgörs den helt och hållet av vad du lagar steken med för ingredienser, det är ju dem som tillsammans med köttets smaker spelar ihop och blir till en symfoni, poetiskt så det förslår
43 Spara
Gryta från Bretagne

Gryta från Bretagne

Bryn kött och lök och lägg efter hand över i en gryta. Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt
41 Spara
Karin´s Svartvinbärsstek

Karin´s Svartvinbärsstek

Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. fransyska). Tag upp köttet och skär i skivor. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme. När köttet är klart, låt steken ligga kvar i lagen ca 1 timme. 1½ kg benfritt kött (ex. 2 tärningar köttbuljong. 7 dl av lagen
34 Spara
Ing-maris stek i stekgryta

Ing-maris stek i stekgryta

Putsa köttet rent från synliga hinnor. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Stek köttet i smör i stekgrytan runt om så den får fin färg
32 Spara
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Skär köttet i bitar. ytterlår eller fransyska av nöt. Pressa i vitlöksklyftorna, koka upp under omrörning och låt småputtra tills köttet är mört ca 2-2 ½ timme
30 Spara
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Jag gjorde min porterstek på rostbiff, då vi i Finland har urdåligt märkt vilken köttbit som är vad. Såsen görs av
30 Spara
Långkok på höjden

Långkok på höjden

Emellanåt pausade jag filmen och trippade till spisen och tittade till köttet, rörde runt lite, doftade och sen kröp jag tillbaka under filten och fortsatte att se filmen
30 Spara
Rosmarinkryddad Rådjursstek med Gräddsås på Calvados och Äpplen

Rosmarinkryddad Rådjursstek med Gräddsås på Calvados och Äpplen

Jaktsäsong Nu är det många av oss som fått ett välkommet tillskott till vår kost, i form av säsongens viltkött
28 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna. Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
24 Spara
Mexikansk gryta

Mexikansk gryta

Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttbitarna i omgångar tills de fått färg. innanlår eller fransyska
24 Spara
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i köttet och bryn det i omgångar
23 Spara
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

En fantastisk gryta bestående av oxkött i rödvin med bacon,champinjoner och lök som är full av fantastiska smaker
22 Spara
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Putsa och skär köttet i fina och lagom stora grytbitar. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond. Hetta upp en kastrull med smör och fräs köttet på hög värme
22 Spara
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Gnid in köttet med salt och peppar och bryn det runt om i grytan. Skumma av allt synligt fett från stekskyn