Äntligen kom de råtorkade körsbären och givetvis var jag tvungen att testa lite körsbärsglass. Helt fri från gifter, mjölk, raffinerat socker och gluten
Det har gått ganska lång tid sedan vi bjöd på körsbärsglass med brownie och körsbärschokladsås som avslutning på en lång och god middag med våra vänner J och J och deras barn
Ett bra sätt brukar vara att precis hälla i en del av kompotten i glassmaskinen på slutet och låta köra något varv bara så att det blandas lätt – kör du för länge blir det helt enkelt en körsbärsglass och här ska det ju vara rippel
Däremot kom jag att tänka på den här fantastiska körsbärsglassen som jag gjorde på hans begäran, i augusti, när körsbärsträdens grenar var tunga av röda, syrliga körsbär
Igår gjorde jag en körsbärsglass som blev väldigt god. Körsbärsglass med chokladkross180g körsbärsmarmelad20g mörk, hackad choklad1 dl socker1 äggula2,25dl mjölk1 dl grädde
Just nu rensar jag i frysen - både mat och frukt. Maten blir till middagar och frukt och bär blir just nu till olika glasspaket som åker tillbaka till frysen
Dessert, mjuk pepparkaka med semitorkade körsbär från mammas trädgård, och körsbärsglass. I går var det äntligen dags för middagsklubbens December-middag
) och efter den ser ni Håkans absoluta favorit och som avnjöts mer än en gång, "Copa Amarena", en körsbärsglass med inlagda körbär, vispgrädde och choklad