Vit chokladmousse med saffranPsst - till påskefterrätter rekommenderar vi denna gula chokladmousse på vit choklad med saffran, eller denna goda nougattryffeltårta med körsbärsgelé
För att vara säker på att körsbärsgelén är tillräckligt tjock kan man hälla över lite på ett fat och ställa in i frysen så det svalnar av fort och så kan du se om konsistensen är bra
-Lättrökt pastrami på hjort, serveras med senaps- och kikärtscrème, samt späd vintersallad-Kryddbräserad och grillad nötsida, friterad potatis och linsragu med rotfrukter-Brieost med körsbärsmarmelad-Chokladnyans, mörk choklad i tre lager med körsbärsgelé och körsbärssorbetOch givetvis gott och passande vin till detta
Man kan även dekorera med en körsbärsgelé om man vill. Moussetårtor har blivit en favorit i mitt kök och när jag skulle göra en tårta och födelsedagsbarnet fick önska blev svaret “en moussetårta med bär”
Mandelmassebotten, nougat och mörk chokladtryffel samt körsbärsgelé kan knappast bli annat än gott, och dessutom är tårtan mycket enkel att göra då den inte behöver bakas i ugnen (dock måste man ändå ha lite framförhållning eftersom den måste stå i kylen i några timmar)
Blanda jellon med de olika dryckerna, Vi valde att smaksätta körsbärsgelén med tranbärsjuice, limejellon med kaktusfestis och citronjellon med citron-måltidsdryck
Körsbärsgelé. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med plastfolie. Riv mandelmassan grovt, tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen