Idag så fanns energin där att stå och baka lite i köket (efter i princip en heldag i skolan), även om de här äpple croissanter var väldigt lätta att baka så blev jag så glad över att jag hade energi till det
Gör så här Kärna ur och tärna äpplena. 3 äpplen. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 äpplen 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 msk strösocker 1 tsk malen kanel 250 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche ½ dl mandelbiskvier
Så fram med bakform, ingredienser och låt dofterna sprida sig i köket. Så här i äppeltider kan det ju tyckas vara det första alternativet att smaksätta en kaka med någon av de supergoda svenska äpplesorterna
500 g äpple0,5 dl råsocker'kanel100 g rumstempererat smör2,5 dl dinkelflingor1 krm vaniljextrakt0,5 dl råsockerSkala äpplena och ta bort kärnhusen. 500 g äpple
torkade äpplen. För övrigt har hela familjen spenderat största delen av dagen i köket idag. Dottern har säkert suttit flera timmar vid matbordet idag och ätit
Så här såg det ut i vårt kök igår eftermiddag. Hursomhelst var båda störtnöjda och mamman klagade inte ens över att köket såg ut som ett slagfält efteråt, hey, det finns ju dammsugare och wettexdukar, och då kommer man långt
Vi hade ett par näst intill övermogna päron hemma, och några helt okej äpplen så jag sökte efter enkla recept och fick tips om det som jag minns väl från min barndom, mamma, och vårat kök hemma i Sverige
Iår svämmar trädgården över av alla äpplen. Vaniljstekta äpplen som serveras med kolasås och glass är en jättegod efterrätt som vi gör då och då – jättegott så testa gärna
) har jag turen att dessa tre viktiga komponenter sammanträffar och magi skapas i köket. Ett höstligt, lagom kryddstarkt och ljuvligt gott recept kokades fram - ugnsbakade söta äpplen med fyllning av nötter, smör, socker och kanderad ingefära
Skala och riv morötterna och äpplet grovt. 1 litet äpple. 2 morötter 1 litet äpple. Receptet till den här goda och mycket användbara röran hittade jag (som jag gör med så mycket annat nu för tiden) i Hemmets journals matkalender
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Kesobullar 20 st3 tsk kanel1 äpple1 dl socker1/2 tsk salt50 g jäst6 dl vetemjöl200 g keso 2 1/2 dl lättmjölkSmula jästen i en bunke, rör ut i den ljumna mjölken. 1 äpple