Höstig kålsoppa med rotfrukter. Det fick bli spagetti med smörstekta trattisar med vitlök, schalottenlök och gröna ärtor för att liva upp det hela lite
Kålsoppa i Nordic Cooker. Variera gärna kokningen med palsternacka, lite rotselleri, pumpa, kålrot, tomat, vitlök, purjolök, torkad svamp, rosmarin, libbsticka, timjan, oregano, nässlor eller dina favoritörter, färska eller torkade
Jag har gjort kålsoppa med salsiccia tidigare, men det här är en lite annorlunda variant. Skölj och strimla savoykålen, ansa blomkålsbuketterna, skölj och grovstrimla mangolden, skala och flisa vitlöken
Du behöver till soppan-1/4 vitkåls huvud1/2 rotselleri2 palsternacka2 morrötter1 gullök4 vitlöks klyftor4 lagerblad8 svartpepparkorn8 kryddpeppar4 krm riven muskot1/2 tsk selleri salt/2 stjälkarsaltFinhacka allt lägg i en kastrull och täck allt med vatten nästan ända upp till kanten. 4 vitlöks klyftor
Skala och finhacka lök och vitlök. Oftast äter man väl falafel i pitabröd, kanske med någon god röra till, men här fick jag för mig att använda dem som frikadeller i en vegetarisk kålsoppa