Med en bit hembakat bröd och en rejäl klick senap kvittrar ens välmående ut allt vad det har. En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Servera kålsoppan med god senap ex. grov skånsk senap samt gott varmt bröd till ex. Kålsoppan blir godare ju längre kålsoppan får stå - gärna dagen efter
Lägg i squashen, senapen och ingefäran. 2 msk senap. 325 g vitkål 125 g morötter 100 g squash 1 bit purjolök 10 g riven ingefära 2 msk senap 8 dl vatten 1 ½ kött och grönsaksbuljong tärning 1 msk kinasoja Smör
Höstig kålsoppa med rotfrukter. Vispa ihop äggulan med senap och vitvinsvinäger i en annan kastrull och värm på svag värme tills blandningen är ljummen
Kålsoppa. Tillsätt senap, lite salt och peppar, soja och fond. Kålsoppan är inte direkt fet. Nikkalouktasoppa - kålsoppa 4-6 pers. 1 msk dijonsenap. Nikkalouktasoppa - kålsoppa 4-6 pers
Tillsätt senap, lite salt och peppar, soja och fond. Nikkalouktasoppa - kålsoppa med nötfärs 4 pers. 1 msk dijonsenap. Nikkalouktasoppa - kålsoppa med nötfärs 4 pers
Skär upp fläskkorven eller läggen, strö persilja och servera senap till. Koka upp vatten och kryddor. Skär fläsket i tärningar och koka det till hälften mjukt eller koka fläskläggen till hälften mjuk