På med sirap och soja, rör lite till, sedan stjälper du i all buljong. 1,5 l grönsaksbuljong (eller köttbuljong). 1Kålsoppa1,5 l grönsaksbuljong (eller köttbuljong) 750 g vitkål, hackad 0,5 gul lök, hackad 2 msk soja 1,5 msk mörk sirap 1 tsk ättika 2 msk smör
Blanda ner övriga kryddor och häll sen över all vätska och buljong. 1 msk ekologiskt buljongpulver. Jag testade Birgitta Höglunds soppa från Kreta igår och det var en höjdare
Jag började med att koka köttet för att få en fin och god buljong, egentligen var det tänkt att ta fläskben men lanthandeln hade inga just idag så jag tog en bit sidfläsk istället
En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Som denna kålsoppan till exempel. Kasta inte skinkbuljongen, kasta inte något efter julen det finns massor av gott man kan göra av den överblivna julmaten som inte smakar jul
kålsoppa. Blanda sedan ner morötter, linser, chilipulver, spiskummin och buljong. Något har ätit upp matkontot och jag drivs nu till ”gratismat” som kålsoppa för att täcka upp dagarna mellan att pengarna tog slut och att lönen kommer
Blanda ner övriga kryddor och häll sen över all vätska och buljong. Kålsoppa med köttfärs 2 port. 3 dl vatten + 1 msk ekologiskt buljongpulver. eller 3 dl kycklingbuljong. Kålsoppa med köttfärs 2 port