Kålrotslåda, potatismoslåda och morotslåda brukade Mamma och Mormor göra varje jul. Mammas Morotslåda 1 liter okokt Grötris 5 kg skalade Morötter 2 liter Mjölk 5 dl Grädde 10 Ägg 1 1/2 dl Mjöl 2 dl Sirap Salt och ev lite Vitpeppar Koka riset och morötterna. 2 liter Mjölk
Vispa upp ägget och häll idet tillsammans med mjölken. Ann-Kerstin brukar ersätta mjöl och mjölk med gluten- resp laktos-eller mjölkproteinfritt och hoppa över sockret – så kan ”alla”äta den
Eftersom jag varken vill ha gluten eller mjölk i maten så blev det till att modifiera receptet lite. Jag hade en del kålrötter hemma och kom på att finsk kålrotslåda var något som jag hade blivit bjuden på en jul för många år sedan
kålrotslåda. Bottennappet för oss fanns i lucka två och tjugotre medan den absoluta favoriten fanns i lucka tjugoett och där bryggde vi kryddteet i het mjölk precis som det tipsades om, mums
Kålrotslåda. Risgrynsgröt kokt på mjölk från Skålldals lilla ekomejeri i Kode. 9 januari 2016. God fortsättning på er alla finingar får vi väl börja med att skriva
Koka kålrötterna i vatten med salt, mosa dem tillsätt mjölk, ägg, mjöl, kryddor och sirap. 6 dl mjölk. Häll i formar, strö över skorpmjöl och klicka ut smör ovanpå