10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1 krm mald ingefära. Koka kålrot i bitar mjuk. Mixa bitarna till puré, tilsätt ströbröd, grädde, mjölk, kålrotsspad, ägg, kryddor, sirap och halva matskeden smör
Blanda kålrotsmos med ströbröds- och gräddblandningen, ägg, sirap, ingefära, vitpeppar och smör. När jag sen varje år efter det har gjort den här kålrotslådan så har den blivit perfekt
Kålrotslåda 1 kg kålrot, skalat och skuret vatten 2 tsk salt 2 dl grädde 1 dl skorpmjöl 1 ägg 1/2 tsk torkad ingefära 1/2 tsk kanel 1 krm muskötnöt 2-3 msk sirapBlanda grädde och skorpmjöl Koka kålrots bitarna i vatten och salt tills mjuka Häll kokvattnet i en annan bunke och mosa kålrötterna med en stavmixer Blanda i grädde/skorpmjöl, ägg, sirap och kryddor Häll eventuellt i av kokvattnet om massan känns för tjock Lägg i ugnssäkra formar och tryck i små smör klickar och strö över av skorpmjöl Grädda i 175 grader i ca 1hVår fläskiga julgran 1 kg kålrot. 1/2 tsk torkad ingefära
Dessutom så brukar min flickvän bidra med kålrotslåda när hon och barnen firar jul hos släkten. 5 dl ljus sirap2 dl ströbröd1,5 kryddmått vitpeppar1,5 tsk torkad ingefäraRiven muskotSaltSmörKokspadGör så här1. Mosa kålroten och blanda i sirap, vitpeppar, ingefära, muskot och 1 dl ströbröd. 1,5 tsk torkad ingefära
Kålrotslåda. tsk ingefära. tsk ingefära. Jullådorna har en central plats på det finska julbordet. Vanligen serveras morot-, kålrot-, och sötad potatislåda
Kålrotslåda. Det mest lästa blogginlägget vi publicerade under förra året blev frukostshot med ingefära, citron och honung som bara på en dag genererade 15 000 besök
Blanda ströbröd, kålrot, sirap,ingefära och salt. 1 1/2 tsk ingefära. Skala och skär kålrötterna i stor bitar och koka i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka
lite ingefära malen. Skala och dela kålroten. Koka den i lättsaltat vatten och mosa den därefter. Tillsätt lite kokvatten, grädde, sirap och kryddblandningen
1 1/2 kg kålrötter1/2l vatten1/2 tsk salt3dl grädde1/2 dl ströbröd2 ägg1/2 dl sirap1/2 tsk ingefära1/2 tsk pommeransskal1/2 tsk muskotnöt (kan uteslutas)virpepparskala rötterna och skär i mindre bitar koka dom i vattnet med lite salt tills dom är rejält mjuka