Grönsakerna och rotfrukterna (potatis, morot, paprika, kålrot, purjo och fänkål) slängdes i en soppgryta med upphettad olivolja för några minuters fräsning
½ kålrot, i bitar. Tillsätt lök, vitlök, timjan, vin och buljong. 2 dl rödvin. Sätt ugnen på 175ºC. Bryn köttet runt om i lite smör i en ugnssäker gryta
Kålrotsrösti kommer jag absolut att göra igen, riktigt riktigt gott. Ska ni bjuda på maträtten är det med andra ord viktigt att ha mycket vin och rejält med tilltugg att knapra på i väntan på köttet
Servera med t ex kokt dinkel eller ungsrostade kålrötter (som â€klyftpotatis†fast på kålrot). Fransk Boeuf Bourguignon för höstmys  Boeuf Bourguignon eller Burgundisk gryta är en fransk köttgryta med vin som kokas under lång tid
fyll ev på mer vin, koka ihop lite. Skysås med Rödvin och Grädde. 50-100 g kålrot, skivad. 3 dl rödvin - förslagsvis castiliero del diablo. Deglasera stekpannan med 3 dl rött vin - förslagsvis. Svartvinbärsgelé 21 ma. 50-100 g kålrot. 3 dl rödvin
Tärna potatis, morot, kålrot och rotselleri. Stek potatis, morot, kålrot, rotselleri, lök och vitlök i smör i ungefär 10 minuter, i en stor kastrull. Tillsätt buljongen och vitt vin och låt det koka i 15-20 minuter. 100 g kålrot. 2 msk vitvinsvinäger. 1 kg potatis 2 morötter 100 g kålrot 200 g rotselleri 2 stora gula lökar 3 klyftor vitlök 4 msk smör, till stekning 0,5 msk torkad timjan 1 msk tomatpuré 2 msk vitvinsvinäger 3 l grönsaksbuljong salt och peppar 1 citron 0,5 knippe gräslök 50 g smör
Låt vinet koka in. 3 dl vitt vin + 1 dl vitt vin. 400 g kålrot. Tillsätt rotfrukter, lök, dillstjälkar, vitpepparkorn och 3 dl vitt vin. När vinet kokat in, häll på vatten så att det täcker skalen och låt alltsammans sjuda i 20 min. Tillsätt 1 dl vitt vin till fonden och låt alltsammans koka ihop tills du har ca 2 dl fond kvar. Tärna kålrot och morot i små bitar och stek dem i smör på medelvärme i ca 20 min. 3 dl vitt vin +. 1 dl vitt vin. 400 g kålrot
Lite rödvin. Smaka av såsen med salt, vitpeppar, gelé och vin och ev. 0,5 kålrot. 2 tsk gelé som vinbärs- eller rönnbärsgelé. 0,5 kålrot 1 beta valfri sort. 2 tsk gelé som vinbärs- eller rönnbärsgelé