Kålrot vin recept

Kålrot

Kålrot

Ett druvtypiskt vin med toner av persika, päron, honung och mandarin. Så här får ni två kålrot och laxvarianter
Krispig kålrot – finns det?

Krispig kålrot – finns det?

Sedan hällde jag på rött vin och soja, lät det reducera något innan grädden fick gå i. Sedan ville jag försöka mig på att göra krispig kålrot
Mentorskap och en utmananande kålrot

Mentorskap och en utmananande kålrot

Kålrot. En liten bit skalad kålrot. Skala och skär kålroten i små bitar. Smält smöret, lägg i kålroten och koka på medelvärme tills kålroten är mjuk
Fisksoppa…

Fisksoppa…

Grönsakerna och rotfrukterna (potatis, morot, paprika, kålrot, purjo och fänkål) slängdes i en soppgryta med upphettad olivolja för några minuters fräsning
Festliga kycklingrullader

Festliga kycklingrullader

Servera med rostade rotfrukter (potatis, kålrot och potatis), kokta harricot verts och smörstekta små hela champinjoner
LÅGTEMPERERAD RYGGBIFF OCH KÅLROTSRÖSTI

LÅGTEMPERERAD RYGGBIFF OCH KÅLROTSRÖSTI

Kålrotsrösti kommer jag absolut att göra igen, riktigt riktigt gott. Ska ni bjuda på maträtten är det med andra ord viktigt att ha mycket vin och rejält med tilltugg att knapra på i väntan på köttet
Boeuf Bourguignon för höstmiddagar

Boeuf Bourguignon för höstmiddagar

Servera med t ex kokt dinkel eller ungsrostade kålrötter (som ”klyftpotatis” fast på kålrot). Fransk Boeuf Bourguignon för höstmys   Boeuf Bourguignon eller Burgundisk gryta är en fransk köttgryta med vin som kokas under lång tid
Slökokt Borsjtj

Slökokt Borsjtj

Skala rödbetorna (och rovan/kålroten) och skär alla utom en rödbeta i tärningar (den sista grovriver du och sparar till slutet)
Kantarell och Skinksoppa - Recept

Kantarell och Skinksoppa - Recept

½ dl Kålrot, fintärnad. Tillsätt vinet, låt sjuda till hälften ångat bort. Tillsätt morot och kålrot. ½ dl Kålrot
Lergrytekyckling med cider och dragon

Lergrytekyckling med cider och dragon

Blanda ihop cider, vin och fond och häll i grytan tills det nästan täcker kycklingen. 1 hel, fin kyckling (gärna majskyckling) 1 morot 1 palsternacka 1 kålrot 1 citron 4 klyftor vitlök 1 gul lök 3-4 dl äppelcider 2 dl vitt vin 1 msk vinäger 1/2 dl kycklingfond på flaska dragon salt o peppar Lägg lergrytan i vatten. 1 kålrot. 2 dl vitt vin. 1 msk vinäger
Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv med Skysås

Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv med Skysås

fyll ev på mer vin, koka ihop lite. Skysås med Rödvin och Grädde. 50-100 g kålrot, skivad. 3 dl rödvin - förslagsvis castiliero del diablo. Deglasera stekpannan med 3 dl rött vin - förslagsvis. Svartvinbärsgelé 21 ma. 50-100 g kålrot. 3 dl rödvin
Siris goda rotfruktssoppa

Siris goda rotfruktssoppa

Tärna potatis, morot, kålrot och rotselleri. Stek potatis, morot, kålrot, rotselleri, lök och vitlök i smör i ungefär 10 minuter, i en stor kastrull. Tillsätt buljongen och vitt vin och låt det koka i 15-20 minuter. 100 g kålrot. 2 msk vitvinsvinäger. 1 kg potatis 2 morötter 100 g kålrot 200 g rotselleri 2 stora gula lökar 3 klyftor vitlök 4 msk smör, till stekning 0,5 msk torkad timjan 1 msk tomatpuré 2 msk vitvinsvinäger 3 l grönsaksbuljong salt och peppar 1 citron 0,5 knippe gräslök 50 g smör
Kyckling i dragonsås

Kyckling i dragonsås

Skiva kålroten och skär i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll på vinet och låt koka ett par minuter
Lyxig gös som första försök i Årets Kock

Lyxig gös som första försök i Årets Kock

Låt vinet koka in. 3 dl vitt vin + 1 dl vitt vin. 400 g kålrot. Tillsätt rotfrukter, lök, dillstjälkar, vitpepparkorn och 3 dl vitt vin. När vinet kokat in, häll på vatten så att det täcker skalen och låt alltsammans sjuda i 20 min. Tillsätt 1 dl vitt vin till fonden och låt alltsammans koka ihop tills du har ca 2 dl fond kvar. Tärna kålrot och morot i små bitar och stek dem i smör på medelvärme i ca 20 min. 3 dl vitt vin +. 1 dl vitt vin. 400 g kålrot