Skala och skär potatis i bitar och skala och grovriv morot och kålrot. Grönsakerna kan ju såklart bytas ut till vad man vill, majs, paprika, squash är gott
Skala palsternackor, morötter, selleri och kålrot och skär i bitar. Dela och skär squashen i bitar och lägg i grytan tillsammans med avsköljda vita bönor
Koka buljong på grönsakerna, lägg först i kålroten som delats i portionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök
Hacka lök,rotselleri,kålrot o squachen i småbitar. 1 squash. 1 bit kålrot ca 4*4 cm. 1 squash 1 bit kålrot ca 4*4 cm 1 bit rotselleri ca 4*4 cm 1 gullök 1 vitlöksklyfta 2 dl vatten
Kålrotsbitar (skär en kålrot i fyra bitar och hyvla eller skär tunna skivor av den) i botten, sedan välkryddad köttfärs, paprika, riven ost och purjolök
Lördagen den 22 augusti – Sesamkyckling med kålrotsstrips. 1 stor kålrot. 1 squash. 1 stor kålrot. 1 squash 1 flaska olivolja smaksatt med chili och vitlök
1/2 kålrot. 1 squash. Strimla korven. Skär grönsakerna och löken i mindre bitar. Fräs korven och grönsakerna i olja, krydda med salt, peppar och oregano
Just nu är det säsong för vitkål, spetskål, kålrabbi, kålrot och kanske rödkål. Och så finns där gul- röd- jätte- och purjolök, diverse salladssorter, pumpor och squash samt bryt-, vax-, skär- och bondbönor, mangold (som dessvärre hade börjat gulna lite för mycket för min smak), bladpersilja och koriander och herre jösses, rödbetor modell större