I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten. Senapskoktkålrot4 portioner. 1 kålrot2 msk dijonsenap2,5 dl vispgräddesalt, svartpepparSkala och skär kålroten i centimeter stora bitar. 1 kålrot. 2 msk dijonsenap
Passar utmärkt gott på till exempel hemmagjort fröknäcke (klick), med en klick hemmagjord senap (klick) ovanpå, några ruccolablad och ett gäng granatäpplekärnor
Blsnda samman äggula och senap och bred ut över kålroten. Jo, kålrot exempelvis. Lägg kålroten i en kastrull tillsammans med lök, kryddnejlika och lagerblad
Ta upp karrén och vispa ner senapen i stekskyn som karrén släppt, såsen är klar. 1/2 st kålrot. 2 msk grovkornig senap. 1/2 st kålrot. 2 msk grovkornig senap
Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten. Lövbiff med västerbottenssmör och senapskoktkålrot4 portLövbiffen. Senapskoktkålrot (56kilo). 1 kålrot2 msk dijonsenap2,5 dl vispgräddesalt, svartpepparSkala och skär kålroten i centimeter stora bitar. 1 kålrot. 2 msk dijonsenap
Helt enkelt lite mer senap och umami än senap och kål. Om du ungsbakar den långsamt blir den riktigt mustig och umamirik, men har inte den där framträdande kålsmaken som kålrot kan få
Efter ett tag tyckte jag nämligen att kombinationen med kålrot och senap påminde en anings, aning för mycket om rotmos, vilket jag i och för sig tycker om men inte vill äta som en gryta