Då tycker jag att den griljerade rotsellerin är perfekt. Om du ungsbakar den långsamt blir den riktigt mustig och umamirik, men har inte den där framträdande kålsmaken som kålrot kan få
Broder Anders fixade rotfruktsgratäng (hälften potatis och hälften med rotfrukter som selleri, kålrot, morot, palsternacka) med västerbottensost och dessa mumsiga sikromshjärtan
Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka och kålrot i mindre bitar. 20 g rotselleri. 30 g kålrot. 1 hel kyckling 1 gul lök 20 g rotselleri 2 morötter 1 palsternacka 30 g kålrot 1 lagerblad 3 vitpepparkorn 1 msk salt 3 salladslökar
Nästa gång funderar jag på att slänga ner lite kålrot och selleri också. Dagens middag idag vart bland annat rotfruktsgratäng, men en improviserad sådan
Gott är t ex ärter och lök, eller morötter blandat med purjolök och ärter, eller majs och paprikastrimlor, eller selleri, palsternackor och morötter, eller vitkål och blomkål, eller potatisklyftor och purjolök, eller kålrötter, lök och potatis
Har ni grönsaker över som ligger i kylen (selleri, aubergine, zucchini, kålrot eller vad det nu kan vara), hacka dem och fräs i lite olja i botten av grytan innan ni tillsätter tomatkrossen för att göra soppan ännu godare och mer vitaminrik