Kålrot rosmarin recept

Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Nötköttsgryta med rosmarin och rotfrukter

Nötköttsgryta med rosmarin och rotfrukter

Krydda med rosmarin. Strö över lite färsk rosmarin vid serveringen. 2 tsk färsk rosmarin. 5 st kålrot. Skär köttet i jämnstora tärningar, ca 3x3 cm
KYCKLING I LERGRYTA

KYCKLING I LERGRYTA

Hacka rosmarinen fint och blanda med timjan, olivolja, salt och peppar. 1/2 kålrot. 1 msk färsk rosmarin. 3 potatisar 3 palsternackor 3 morötter 1/2 kålrot 2 gula lökar. 1 msk färsk rosmarin
Pastagratäng med kyckling

Pastagratäng med kyckling

Salta, peppra och krydda med rosmarin. 5 st kålrot. 2 st rosmarin. Skär kycklingen i strimlor och bryn i den i en stekpanna med smör
Ugnsrostade potatisar, lök och rotfrukter

Ugnsrostade potatisar, lök och rotfrukter

Salta, peppra och tillsätt rosmarinen. 5 st kålrot. 11 msk färsk rosmarin. 5 st kålrot 1 bitar rotselleri 250 g steklök skalad 1 msk olivolja eller rapsolja 2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk rosmarin 1 msk honung flytande Ugn
NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Broder Anders fixade rotfruktsgratäng (hälften potatis och hälften med rotfrukter som selleri, kålrot, morot, palsternacka) med västerbottensost och dessa mumsiga sikromshjärtan
Festliga kycklingrullader

Festliga kycklingrullader

Servera med rostade rotfrukter (potatis, kålrot och potatis), kokta harricot verts och smörstekta små hela champinjoner
Rotfruktspytt med halloumi

Rotfruktspytt med halloumi

lite torkad rosmarin och timjan. lite torkad rosmarin och timjan. ca 2 kg blandade rotfrukter (jag tog 1 kg potatis, 500 g palsternacka & 400 g kålrot). Blanda oljan med kryddorna i bunken (jag hade i 1 msk grillkrydda, 2 krm rosmarin och 1 tsk timjan). (Om jag har i kålrot brukar jag förvälla den i lättsaltat vatten i 5 - 10 minuter och sedan låta den rinna av ordentligt i ett durkslag innan jag använder den). 4 portioner ca 2 kg blandade rotfrukter (jag tog 1 kg potatis, 500 g palsternacka & 400 g kålrot)