Har ni ätit kålrotspaj förr. 2 dl rårismjöl1 dl hirsmjöl1 msk malda psylliumskal/fiberhusk100 g LF eller vanligt smör2 msk turkisk yoghurt, LF eller vanlig250 g kålrot150 g potatis - 2 medelstora100 g palsternacka4 dl grädde LF eller vanlig1 msk Renée Voltaires lantbuljongpulver1 stor, pressad vitlöksklyfta1 tsk dijonsenap50 + 20 g riven, långlagrad parmesan3 stora ägglite smulad oreganoMixa ihop pajskalet, och tryck ut i en lätt smord, ugnsfast pajform. 250 g kålrot
smörolivolja900 g rotfrukter, t ex morot, kålrot, rotselleri skalade och tunt skivade1 gul lök, hackad1-2 vitlöksklyftor, hackade1 tsk salt1,5 krm peppar1 dl färska örter, t ex körvel, persilja, timjan, hackade2 dl parmesanost, riven1 dl vattenSmält 1 matsked smör och 1 matsked olja i en stekpanna och stek hälften av rotfrukterna, halva löken och hälften av vitlöken i 5 minuter. 2 dl parmesanost
Rör ned parmesan. Lägg över i en smord form och strö lite mer parmesan över. 300 g kålrot. ca 75 g färskriven, långlagrad parmesan + lite till att strö över. 300 g kålrot. ca 75 g färskriven, långlagrad parmesan + lite till att strö över
riven parmesan. Förra helgen åt vi en jättegod middag, kan nog vara den godaste, vad sägs om hängmörad clubsteak, kålrotsgratäng, grillade grönsaker och hemgjord bea
Skala, skölj och strimla kålrot, morötter och palsternackor. Skär steken i skivor och häll sedan såsen över den skivade steken och strö över parmesanen
Jag gjorde bitar av kålrot och rödbeta med potatisskalaren. Sedan blandade jag det med olivolja, havssalt och Nicholas Vahe´s parmesan och basilikasalt
Jag använde mig av kålrot och blomkål och smaksatte med riven parmesan. Man kan säkert välja bort kålroten om man vill och ha lite mer blomkål istället