Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
Skala och skär kålrabbi och kålrot i små tärningar, ca ½ x ½ cm. 2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 msk + 2 msk smör1dl champagne eller torrt vitt vin½ dl champagnevinäger eller vitvinsvinäger2½ dl vatten1 dl vispgrädde1 dl mjölk3 msk konc kycklingfond3 msk finhackad dill. 1/4 kålrot, 175 g. grädde, mjölk och fond och låt såsen koka tills ca 2 dl återstår
Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet
Koka upp mjölk, de båda gräddsorterna, Kunglig Salladskrydda och salt (jag brukar gnida in botten på katrullen/grytan med lite olja så fastnar det inte så lätt) och läg i de avtorkade potatis- och jordärtskocksskivorna samt vitlöken
Lägg till kålrot också om du gillar det och vitlök är förstås valfritt som vanligt. )Blanda allt på en smord ugnsplåt med timjan, grädde, mjölk, kryddor och hälften av den rivna osten
Skala morot och kålrot, och riv. Tillsätt äggen, resten av mjölken och salt, och vispa ihop. Vispa 3 dl mjölk och mjöl i en skål till en slät smet. 4 dl mjölk. 100 g kålrot
Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet
Häll vattnet från potatisen och häll över dem till grytan med kålrot och morötter. Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmad oxbringa, lite buljong och iskall mjölk
11 1/2 dl mjölk . 1200 g kålrot . 1salt och peppar Börja med att skala och skära potatis, morot, kålrot och palsternacka i bitar. Häll på mjölken och låt ströbrödet svälla i 10 minuter
Jag använde morot, men man kan som det står i receptet använda kålrot och linser också. Osten smakar inte som vanlig ost på mjölk, men ett helt okej substitut