Sila av kålrot och lök. Mixa kålrots- och lökblandningen. 200 g kålrot, grovtärnad. 40 g gul lök, grovtärnad. Koka kålrot och lök i vattnet med buljongtärning, lagerblad och pepparkorn, ca 20 min tills de är riktigt mjuka. 200 g kålrot, grovtärnad. 40 g gul lök, grovtärnad
Den ger rotfrukten sötma, precis som en lök skulle gjort. Har ni också traumatiska minnen av kålroten. Kålroten har aldrig varit min favorit, men eftersom jag nyligen har tagit mig an rotsellerin med förnyat engagemang, så tänkte jag ge mig på kålroten
Lägg kålroten i en kastrull tillsammans med lök, kryddnejlika och lagerblad. Jo, kålrot exempelvis. Häll över salt och vatten (vattnet ska täcka kålroten)
Lägg dem och steklöken i en stor plastpåse och häll över oljan. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet
5 st kålrot. 1250 g steklök. 5 st kålrot 1 bitar rotselleri 250 g steklök skalad 1 msk olivolja eller rapsolja 2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk rosmarin 1 msk honung flytande Ugn. 1Lägg dem och steklöken i en stor plastpåse och häll över oljan. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta
Hacka löken. kålrot eller liknande. 1 lök. Riv moroten och kålen grovt, alt hacka/strimla vitkålen. Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna
Brynt lök. Skala och dela lökarna på mitten. Brynt lök. Stek löken gyllenbrun i oljan och baka i ugn, 150 grader, tills den är helt mjuk. 3 kg kålrot. 4 gula lökar
Skala och finhacka löken. 400 g kålrot. 11 st gul lök. 1400 g kålrot 1 st gul lök 2 st fasta potatisar 200 g stjälkselleri 2 msk olivolja 1 msk finriven färsk ingefära 2 msk tomatpuré 1 msk currypulver 1 nypa kajennpeppar 7 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 1 burk kokosmjölk salt och svartpeppar Till servering 1 kruka färsk koriander 1 st lime 2 msk olivolja majstortillabrödSkala och grovriv kålroten
Skala och hacka löken. Fräs lökhacket tillsammans med de rivna rotfrukterna. När lökhacket gulnar och börjar mjukna, krossa i vitlöksklyftorna och rör om
Skala morötterna och kålroten och skär dem i mindre bitar. Ingredienser ugnsbakad lök med timjan. Smörj formen och placera alla lökklyftor med den spetsigaste delen uppåt