Skala kålrot och morötter till rotmoset. Cirka ½ kg kålrot. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka, fänkål och kålrot i mindre bitar. Servera den gärna med kokt potatis och en god gräddsås med gelé och en sallad
Skala kålrot och morötter till rotmoset. cirka ½ kg kålrot. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar
Koka kålrot och rotselleri klart, spara blanchvattnet. Servera allt till den färdigkokta oxbringan. Koka morötterna och palsernackan klara i kålrot och rotsellerispadet
Så här får ni två kålrot och laxvarianter. Kålrotsgryta med lax & kikärtor. Skala och skär kålroten i tärningar, skiva lök och låt allt fräsa med i grytan
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
2 kg rimmad fläsklägg, sågad i fyra bitar 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 6 kryddpepparkorn 1 tsk timjan vatten 700 g kålrot. 700 g kålrot 1 morot 6 potatisar salt vitpeppar, från kvarn 0,5 tsk malen ingefära fläskspad 2 msk smör valfri senap till servering
Till grytan åt vi kokt durra, men det går precis lika bra med ris, kokt hirs, kokt amaranth, eller kanske cous-cous, bulgur eller matvete för den som tål det