Kålrot honung recept

Griljerad kålrot

Griljerad kålrot

Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också. Bred på blandningen på den kokta kålroten
Glaserad kålrot – något helt annat

Glaserad kålrot – något helt annat

Smaka dig fram till hur mycket honung du vill ha. Det gäller även kålrot. Skala kålroten och skär den i knappt centimeterstora tärningar
Kålrot

Kålrot

Kryddig, något syrlig smak med toner av ingefära, citrus, honung och jäst. Så här får ni två kålrot och laxvarianter
Griljerad kålrot

Griljerad kålrot

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kålrot 1 tärning(ar) grönsaksbuljong 1 krm nejlika 1 krm vitpepparkorn 3 st lagerblad 2 l vatten Griljering 2 msk tomatpuré 1 msk honung 0,5 st citron(er) 1 krm salt 4 msk ströbröd Köp receptet
Rostade rotfrukter med honung

Rostade rotfrukter med honung

11 msk flytande honung. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225
Karré med rostade rotfrukter, honung och senap

Karré med rostade rotfrukter, honung och senap

1/2 st kålrot. Ca 1 msk honung. När det är ca 5 minuter kvar på rotfrukterna ringlar du honung över och kör in i ugnen sista minuterna. 1/2 st kålrot. Ca 1 msk honung
Sallad på rostade rotfrukter

Sallad på rostade rotfrukter

Kålrot. 1-1½ tsk honung. 1-1½ tsk honung. Passa på att frossa på svenska rotfrukter. Ugnsrosta rotfrukterna blanda ner strimlad salladslök, hackad persilja och ringla över en god dressing