Kålrot dragon recept

Lergrytekyckling med cider och dragon

Lergrytekyckling med cider och dragon

Smaksättning kan man variera i oändlighet (nästan) och senast testade jag att göra den med äppelcider och dragon
Smakrik kålrotssallad med smak av dragon

Smakrik kålrotssallad med smak av dragon

Denna salladen var en sallad som bara blev då jag var tvungen att skörda lite i min dragonbuske samt att jag nyligen inhandlat en fin kålrot som bara låg och väntade på att bli använd
Torsk i ugn med saffran

Torsk i ugn med saffran

Jag serverade med en rotsakspytt gjord av kålrot, morot & zucchini. 1-2 tsk Seafood & Fish-krydda (eller torkad dragon)
Helstekt entrecote med bearnaisesås

Helstekt entrecote med bearnaisesås

Tillsätt dragon och hackad persilja. Smaka av med salt, vinäger, dragon och peppar. 250 gram kålrot. 1 tsk torkad dragon
Teriyakimarinerad fläskfilé med wokade grönsaker

Teriyakimarinerad fläskfilé med wokade grönsaker

150 ml blue dragon teriyakimarinad. 150 ml blue dragon sukiyakimarinad. 1 kålrot. Marinerad fläskfilé1 fläskfilé 150 ml blue dragon teriyakimarinad 0,5 dl sesamfrö. Wokade grönsaker150 ml blue dragon sukiyakimarinad 3 paprikor, röda 1 kålrot 3 palsternackor 3 morötter
Fläsk- och rotfruktsgryta

Fläsk- och rotfruktsgryta

4 500 g fläskkarré i bit eller grytbitar av gris 2 gula lökar 2 morötter 1 liten kålrot (à 350 g) 1 palsternacka (à 150 g) 1/2 tsk torkad dragon 2 msk konc kycklingfond 8 dl vatten 1 msk honung 2 - 3 lagerblad 5 vitpepparkorn 3/4 msk dijonsenap 2 msk hackad persilja olivolja salt vatten Lägg till i inköpslistan
Kyckling & rotsaksgratäng

Kyckling & rotsaksgratäng

Kålrot. Dragon. Hej på er. Måste dela med mig av gårdagens kvällsmat som jag slängde ihop av lite grejs som fanns hemma i kylen
Rödspätta med rotfrukter

Rödspätta med rotfrukter

Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar. 5 st kålrot. 5 st kålrot. 3 st dragon
Vinterns rotsaker med bästa rökta lammsteken

Vinterns rotsaker med bästa rökta lammsteken

Vinterns rotsaker i portionsform Potatis Palsternacka Rotselleri Kålrot Purjolök Cheddarost Grädde Senap Dragon Salt och Peppar 1. Blanda grädde (1 dl/port blev lagom till de formar jag använde), senap och dragon
Kyckling i dragonsås

Kyckling i dragonsås

Skiva kålroten och skär i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Idag har jag gjort en jättegod kycklinggryta med massa smak av dragon, min absoluta favoritkrydda
Jókai bönsoppa - Jókai bableves

Jókai bönsoppa - Jókai bableves

Smaksätt med vinäger, och persilja (dragon). Persilja eller dragon. Ca 60 g kålrot. Skölj bönorna ordentligt och låt dem ligga och dra ett dygn innan tillagning
Rostbiff med dragon- och vitlökssås

Rostbiff med dragon- och vitlökssås

Jag serverade ugnsrostade rostsaker, gulbetor, kålrot, sötpotatis och morötter, till det här och det blev en vacker skål med orange-gula rotsaker
Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås

Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås

Blanda i dragon och krydda med salt och peppar. finhackad dragon. Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås   Sätt ugnen på 125 grader. Skala och skär gulbetor, kålrot och morötter i ca 1/2 cm tjocka skivor, stavar och klyftor. kålrot (500 g). 8 personer Ingredienser Majskyckling 4 majskycklingfiléer med skinn (à 300 g) 2 msk smör 2 tsk salt 1/2 tsk nymald svartpeppar Rotfrukter 500 g gulbetor 1 kålrot (500 g) 4 morötter 4 dl vatten 2 msk konc kycklingfond 1/2 dl torrt vitt vin 100 g smör 1 dl strimlad bladpersilja 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Sås 1 bananschalottenlök 1 1/2 dl torrt vitt vin 3 äggulor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk finhackad dragon 1/2 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Garnering bladpersilja