ca 6 små biffar. 2,5 dl kokta rotfrukter (jag hadde kålrot,morot, palsternaka,sötpotatis). ca 6 små biffar. 2,5 dl kokta rotfrukter (jag hadde kålrot,morot, palsternaka,sötpotatis)
Till biffarna serverade vi ugnsrostad kålrot, den påminner väldigt mycket om ugnsrostad potatis men är lite bättre för oss som vill köra lågkolhydratskost
I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Skölj och, om du nu är en sån där loser som inte kunnat gå ut i trädgården och dra upp morötter, kålrötter och potatis som JAG, skala rotsakerna (okej jag skalade kålroten för den var lite stygg i skalet ÄRU NÖJD NU)
För vem skulle väl inte föredra att vara omsluten av ett gott rödvin, lite vitlök och örter i stället för bara vatten och på sin höjd en kålrot, (inget fel på vatten eller kålrot men det blir lite trist) när man skall lägga ut på den sista färden
Man kan ta vad man vill, jag tog potatis, palsternacka, rotselleri och morötter, Vill man ha så lite kolhydrater som möjligt så rekommenderar jag rotselleri, kålrot och morot
Pröva då att toppa kålrotsbiffarna med mycket stekt lök och ett stekt ägg på varje biff. Gott att servera med råriven kålrot och morot blandat och gärna citronklyftor
4 ryggbiffar. 1 lite kålrot. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar
Jag serverade ugnsrostad kålrot istället för potatis, och det blev supernajs. Lövbiffar. Salta och peppra köttet och stek biffarna hastigt i smör, en i taget, i glödhet panna